Acasă » Știri » BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor

BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor

De: Alexandra Costea 01/07/2024 | 16:00
BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor

BAC 2024 la Limba și Literatura Română 2024. Luni, 1 iulie 2024, absolvenții de clasa a XII-a au susținut prima probă a examenului național de Bacalaureat. Mai exact, mai bine de 134.000 de candidați au susținut azi proba scrisă la Limba și literatura română, aceasta fiind prima din calendarul sesiunii iunie – iulie. Iată ce subiecte au picat au picat la proba scrisă la Limba și literatura română, cum se rezolvă acestea potrivit EDU.ro, dar și cea mai frecventă greșeală făcută de elevi!

UPDATE 16:00 – A fost încărcat baremul de rezolvare pe platforma Ministerului Educației.

Barem de rezolvare Varianta 2 – Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic

Barem de rezolvare Varianta 2 – Filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică; Filiera vocaţională – Toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic)

UPDATE 14.30 – În aproximativ 30 de minute, Ministerul Educație urmează să publice baremul de rezolvare al subiectelor pentru proba la română. Cel mai probabil, subiectul care le-a dat mari bătăi de cap elevilor de clasa a XII-a a fost subiectul al III-lea. Aceștia au trebuit să elaboreze un eseu de 400 de cuvinte despre particularitățile unei nuvele studiate. La acest subiect, candidații ar fi putut să scrie despre Moara cu noroc de Ioan Slavici, sau despre Alexandru Lăpușneanu de Costache Negruzzi.

UPDATE 12.00 – Prima probă scrisă a sesiunii de Bacalaureat iunie – iulie s-a încheiat.

UPDATE 11.30 – În următoarele 30 de minute, proba la limba și literatura română urmează să se încheie. Subiectele vor fi dezvăluite în mod oficial începând cu ora 12.00, iar baremul va fi publicat la ora 15.00.

UPDATE 11.00 – Inspectoratul școlar a declanșat o anchetă după ce, la ora 9.20, jurnaliștii de la stirileprotv.ro au publicat fotografiile cu subiectele, au transmis reprezentanții instituției de unde au fost trimise imaginile.

UPDATE 10.15 – În documentele aparent fotografiate cu o cameră de corp, unde cineva a încercat să șteargă indicativul centrului de examen și numele județului, sunt vizibile subiectele marcate cu watermark-ul „Gorj – 2783”.

Se pare că varianta cu numărul 2 a fost cea care a fost aleasă.

La prima cerință, elevii au avut de rezolvat mai multe exerciții bazate pe un text suport de Gabriel Dimisianu. La a doua subiect, aceștia au fost solicitați să explice rolul notelor autorului într-un text dramatic de Gh. Ciprian. Subiectul al treilea a constat în elaborarea unui eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

Aceste subiecte au fost destinate elevilor din profilul real.

UPDATE 9.45 – Au apărut în spațiul public subiectele la Limba și literatură română! Iată ce subiecte au picat!

Ce au avut elevi de clasa a 12-a de rezolvat la subiectul al 3-lea!

UPDATE 9.00 – A început proba scrisă la Limba și literatura română! Plicurile cu subiecte au fost deschise. Candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele. Candidații au fost așezați în bănci câte unul, în ordine alfabetică. Nimeni nu are voie să părăsească sala de examen mai devreme de ora 10.30. După ieșirea din săli, aceștia nu au voie să ia cu ei broșura cu subiecte sau ciornele.

Luni, 1 iulie 2024, mai bine de 134.000 de absolvenți de clasa a XII-a, 119.000 din promoția curentă și alți 15.000 din seriile anterioare, au susținut prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2024, cea la Limba și literatura română.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații au avut la dispoziție 3 ore. Subiectele de la proba de Limba și literatura Română 2024 vor fi disponibile pe EDU.ro în jurul orei 12:00, la scurt timp după finalizarea examenului.

Baremul de corectare pentru proba scrisă care a avut în această dimineață vor fi publicate în jurul orei 15:00 pe site-ul subiecte.edu.ro.

Iată ce subiecte au picat au picat la proba scrisă la Limba și literatura română, cum se rezolvă acestea, dar și cea mai frecventă greșeală făcută de elevi! Profesorii nu se așteptau ca elevii să întâmpine dificultăți la acest subiect!

Citește și: BAC 2024 | CE SUBIECTE AU PICAT LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, PRIMA PROBĂ SCRISĂ DE LA BACALAUREAT

BAC 2024. Cum se desfășoară probele scrise din sesiunea iunie – iulie a examenului de Bacalaureat

Probele scrise la BAC 2024 încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis, pe baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

Elevii au la dispoziție trei ore pentru redactarea lucrărilor, începând de la momentul distribuirii subiectelor în sala de examen. Candidații care au obținut aprobare de la comisiile județene, conform procedurilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, auz și tulburări de neurodezvoltare, pot beneficia de o prelungire de cel mult două ore.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații trebuie să folosească doar cerneală sau pastă albastră, iar pentru scheme și desene vor utiliza creion negru. La probele scrise de Matematică și Geografie, sunt permise doar instrumentele de desen. Hârtia utilizată în examen va fi doar cea distribuită oficial în săli.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, precum și a oricăror dispozitive electronice de calcul, stocare de informații sau comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevilor li se va comunica că nu este permis accesul cu manuale, dicționare, notițe sau însemnări.

Candidaților la BAC 2024 le este strict interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale. Cei surprinși în astfel de situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de ei sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau alte persoane, și indiferent dacă le-au primit sau le-au transmis. Acești candidați nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Pe durata probelor, toate sălile de examen vor fi supravegheate audio-video.

134.000 de elevi au susținut prima probă la BAC pe 1 iulie 2024

Peste 134.000 de absolvenți de clasa a XII-a, dintre care 119.000 din promoția curentă și alți 15.000 din seriile anterioare, sunt așteptați în această dimineață să susțină prima probă a examenului de Bacalaureat 2024.

Probele scrise din prima sesiune (iunie-iulie) a examenului național de Bacalaureat 2024 se vor desfășura în perioada 1-5 iulie, în aproximativ 477 de centre, potrivit Ministerului Educației.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2024, sesiunea iunie – iulie

Luni, 1 iulie 2024: Limba și literatura română

Marți, 2 iulie 2024: proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie, în funcție de profil)

Joi, 4 iulie 2024: proba la alegere a profilului și specializării (se poate opta pentru una dintre următoarele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie, Psihologie)

Vineri, 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă (pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale)

Primele rezultate la BAC 2024 vor fi afișate pe 8 iulie (până la ora 12:00) atât în centrele de examen, cât și online. În aceeași zi, contestațiile pot fi depuse sau trimise între orele 12:00 și 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2024, cele de după contestații, vor fi afișate pe 12 iulie 2024. Conform art. 5 și art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR), rezultatele vor fi afișate prin anonimizarea numelui și prenumelui candidatului, folosind coduri.

Citește și: VESTE BUNĂ PENTRU ELEVII CARE OBȚIN 5,99 LA BACALAUREAT ÎN 2024. CUM SE CALCULEAZĂ MEDIA FINALĂ

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Și-a început cariera în presă în anul 2021, la Kanal D. A lucrat ca redactor aproape 3 ani pentru site-ul stirilekanald.ro. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Alexandra a absolvit citeste mai mult
Parteneri
Prognoză meteo specială pentru București. Ce se va întâmpla în următoarele ore în Capitală. Anunțul meteorologilor ANM
Prognoză meteo specială pentru București. Ce se va întâmpla în următoarele ore în Capitală. Anunțul...
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO...
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Catinca Roman face cele mai intime dezvăluiri. Ce vicii are și de ce îi este frică cel mai tare
Catinca Roman face cele mai intime dezvăluiri. Ce vicii are și de ce îi este...
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă!  Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat ce țări sunt în pericol
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
Nicki Minaj și-a anulat concertul în România înainte cu doar trei ore. Ce motive a invocat rapperița
Nicki Minaj și-a anulat concertul în România înainte cu doar trei ore. Ce motive a...
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat topurile
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Ce avere are Serghei Mizil: Fiul fostului demnitar a dezvăluit adevărul despre proveniența banilor săi și stilul de viață extravagant: „Eu nu am fost niciodată sărac, am stat tot timpul în vile, în mașini”
Ce avere are Serghei Mizil: Fiul fostului demnitar a dezvăluit adevărul despre proveniența banilor săi...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Rezultate la Bac 2024. Notele de la Bacalaureat au fost publicate pe Edu.ro
Rezultate la Bac 2024. Notele de la Bacalaureat au fost publicate pe Edu.ro
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât mă costă?
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Cea mai populară sculă electrică Parkside în oferta eMag
Cea mai populară sculă electrică Parkside în oferta eMag
Șansă UNICĂ în viață! Vom vedea cu ochiul liber NAȘTEREA unei STELE
Șansă UNICĂ în viață! Vom vedea cu ochiul liber NAȘTEREA unei STELE
O mai ții minte pe ispita de la Insula iubirii care nu ieșea din casă fără 1.000 de euro? Ce mai face și cum mai arată Bianca Pop:
O mai ții minte pe ispita de la Insula iubirii care nu ieșea din casă...
Top 5 alimente care te îmbătrânesc prematur. Românii le adoră pe unele dintre ele, fără să știe ce efect au în timp
Top 5 alimente care te îmbătrânesc prematur. Românii le adoră pe unele dintre ele, fără...
Orașul din Europa unde primești peste 30.000 de euro dacă te muți. Peisajul e unul de poveste și oricine poate începe o nouă viață aici
Orașul din Europa unde primești peste 30.000 de euro dacă te muți. Peisajul e unul...
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
Reghe și Corina Caciuc au plecat în vacanță. Cum arată locul exotic în care se află aceștia. Nu s-au zgârcit deloc!
Reghe și Corina Caciuc au plecat în vacanță. Cum arată locul exotic în care se...
Ubisoft a anunțat finalizarea unui joc așteptat. Studioul din București a participat la dezvoltare
Ubisoft a anunțat finalizarea unui joc așteptat. Studioul din București a participat la dezvoltare
Rezultatele la Bacalaureat 2024 au fost publicate: rata de promovare este de 76,4% / Harta mediilor de 10
Rezultatele la Bacalaureat 2024 au fost publicate: rata de promovare este de 76,4% / Harta...
Doliu în lumea medicală din România! A murit un celebru medic român. Zbor lin, zână bună!
Doliu în lumea medicală din România! A murit un celebru medic român. Zbor lin, zână...
Carmen de la Sălciua face bani cu nemiluita. Cât cere pentru o cântare
Carmen de la Sălciua face bani cu nemiluita. Cât cere pentru o cântare
BACALAUREAT 2024. 39 de elevi au obținut media 10!/Câți candidați nu s-au prezentat la examen
BACALAUREAT 2024. 39 de elevi au obținut media 10!/Câți candidați nu s-au prezentat la examen
Câţi bani trebuie să plătească Pescobar, după afişarea rezultatelor la BAC 2024. Suma pe care o vor încasa elevii cu media 10
Câţi bani trebuie să plătească Pescobar, după afişarea rezultatelor la BAC 2024. Suma pe care...
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și cum arată modelul de cerere
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
Mesajul organizatorilor Neversea dupa scandalul de la Saga Festival 2024:
Mesajul organizatorilor Neversea dupa scandalul de la Saga Festival 2024: "Vrem să simțim toți asta"....
Cătălin Botezatu și-a pierdut toată averea. Momente cumplite pentru creatorul de modă: „Am rămas fără nimic, absolut zero”
Cătălin Botezatu și-a pierdut toată averea. Momente cumplite pentru creatorul de modă: „Am rămas fără...
Planta care te scapă de țânțari și pe care e bine să o ai în curte sau la geam. Îi ține la distanță, iar mirosul ei e unul aparte
Planta care te scapă de țânțari și pe care e bine să o ai în...
Ce să pui în tigaie ca să nu se mai lipească omleta. Metoda genială pe care orice gospodină trebuie să o încerce
Ce să pui în tigaie ca să nu se mai lipească omleta. Metoda genială pe...
×